DIY

DIY – Creditcard mapje

5 december 2016

creditcard mapje diyIk raak altijd mijn pasjes kwijt. En met ‘altijd’ bedoel ik dan ook echt altijd. Ik geloof niet dat ik ooit een pasje gehad heb wat ik niet opnieuw heb moeten aanvragen. Slecht, ik weet het. De reden dat dit zo vaak gebeurt is doordat ik mijn pasjes altijd los in mijn broekzak, jaszak of tas stop. En dan vallen ze er dus makkelijk uit. Of je vergeet in welke jas/tas de pasjes zitten en dan kom je ze opnieuw tegen als je al nieuwe hebt aangevraagd. Heel handig. Daarom heb ik een nieuwe oplossing voor het pasjes probleem: een creditcard mapje. Niet dat dat zo vreselijk vooruitstrevend is, maar zo’n mapje is lekker klein en dus makkelijk even snel mee te nemen. En hopelijk raak ik ze dan niet weer allemaal kwijt. We zullen het zien.

Omdat een ‘gewoon’ creditcard mapje ook maar zo gewoon is heb ik er (natuurlijk) een DIY versie van gemaakt. Deze DIY is echt super simpel, maar maakt zo’n mapje wel een stuk leuker om naar te kijken. Want tja, het oog wil ook wat toch?

Lees verder om te zien hoe je dit DIY creditcard mapje maakt

Wat heb je nodigΒ 

  • een creditcard mapje (ik kocht deze bij de Big Bazar)
  • goudkleurige verf (ik gebruikte Plasti-Kote, maar een ander merk of spuitbus kan ook)
  • permanente marker

creditcard mapje diyZo maak je het

1. schilder je creditcard mapje goud. Als je geen Plasti-Kote verfΒ kan vinden dan kan je dit ook gewoon met een spuitbus met goudkleurige verf doen.

creditcard mapje diy2. Tegen nu met je permanente marker een patroon met oogjes op je mapje. Natuurlijk kan je ook een ander patroon maken, maar kies iets wat simpel is zodat je het makkelijk steeds kan herhalen. Op de rand (het stuk leer wat dikker is) heb ik een streepjes patroon getekend.

Zo makkelijk kan het zijn om van iets lelijks (in mijn geval een beige creditcard mapje) iets super leuks te maken!

Wat je misschien ook leuk vind

Geen reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: