DIY, Featured, Interieur

DIY – Sunburst spiegel (van wegwerp bestek!)

26 januari 2017

DIY - Sunburst spiegel van Action productenDIY - Sunburst spiegel van Action productenIk hou van spiegels. Niet om er nou de hele dag in te kijken, maar meer omdat ze in zulke mooie designs komen. Daarnaast laten ze door de reflectie een ruimte groter lijken en dat is altijd mooi meegenomen!  Ik heb inmiddels al een behoorlijke verzameling spiegels die straks allemaal als collectie op een muur in de hal moeten komen te hangen. Er ontbrak alleen nog één design die ik er echt heel graag bij wil hebben: een sunburst spiegel.

Elke keer dat ik ze online tegen kom ben ik weer verliefd. Helaas is een sunburst spiegel meestal super duur en in de kringloop kom ik ze nooit tegen. Daarom zat ik al een tijdje te broeden op een DIY. Toen ik bij de Action wegwerp bestek met ‘zilver look’ tegen kwam wist ik dat het hiermee moest gaan lukken. Dit project is helemaal niet moeilijk om te maken en daarnaast ook nog eens super budget vriendelijk. Je kan alle benodigdheden namelijk bij de Action halen. Maar het belangrijkste: deze sunburst spiegel ziet er echt super vet uit, al zeg ik het zelf.

DIY - Sunburst spiegel van Action productenWat heb je nodig (voor 2 spiegels)

  • 3 pakken ‘silver look’ wegwerp bestek (Action)
  • 2 makeup- / scheerspiegels (Action)
  • lijmpistool
  • spuitbus met zilverkleurige verf
  • passer
  • lineaal
  • bakpapier
  • afplak tape
  • schaar
  • touw of katoen

Zo maak je een sunburst spiegel

DIY - Sunburst spiegel van Action productenDIY - Sunburst spiegel van Action producten 1. Begin met het afplakken van je spiegel. Om dit te doen heb je een cirkel aan afplak tape nodig die even groot is als het glas van je spiegel. Ik doe dit door afplak tape op bakpapier te plakken. Om deze cirkel afplak tape precies zo groot te krijgen als de spiegel kan je het beste een passer gebruiken. Mocht je het zelfde spiegeltje als ik gebruiken dan kan je ook deze pdf downloaden, uitprinten en vervolgens de cirkel overtrekken op je bakpapier.

Mocht je niet dezelfde spiegel gebruiken als ik heb gedaan dan moet je allereerst de doorsnede van het glas van je spiegel opmeten. Deel dit door twee zodat je de diameter krijgt. Zet je passer op de zelfde diameter als je spiegel en teken een cirkel op een stuk bakpapier.

Plak nu over de cirkel afplak tape. Plak dit dakpansgewijs op je spiegel zodat je het er straks in één keer af kan trekken. Draai nu je bakpapier met het tape om. Het bakpapier is doorzichtig dus je kan de cirkel ook aan de achterkant zien. Knip de cirkel met de tape erop uit. Verwijder de tape van het bakpapier, je hebt nu een cirkelvormige sticker van afplakte. Plak het op je spiegelglas. Doe dit voor beide spiegels. Spuit de spiegels vervolgens silver.

DIY - Sunburst spiegel van Action producten DIY - Sunburst spiegel van Action producten2. Breek nu 16 vorken, 16 messen en 12 lepels in tweeën. Het breekpunt zou zo ongeveer aan het einde van het handvat moeten zijn. De bovenste helft van de messen en de vorken kan je weggooien, de lepels gebruik je straks in zijn geheel.

DIY - Sunburst spiegel van Action producten 3. Dit is de eerste sunburst spiegel die je gaat maken. Hiervoor gebruik je de handvaten van de messen en de vorken. Het leuke aan deze bestekset is dat de messen een plat handvat hebben en de vorken een licht gebogen handvat. Hierdoor kan je mooi afwisselen rondom je spiegel. Begin met de vorken. lijm het eerste handvat op 12 uur, de tweede op 3 uur, de derde op 6 uur en de laatste op 9 uur. Gebruik hiervoor je lijmpistool.

DIY - Sunburst spiegel van Action productenTip: er zitten kleine rondjes op de achterkant van het bestek, deze kan je gebruiken als richtlijn voor hoe ver je ze op de spiegel moet plaatsen. Doordat het bestek gebroken is zijn ze namelijk niet allemaal even lang. Bij de messen kon ik deze rondjes meestal niet meer zien, maar bij de vorken en de lepels nog wel!

DIY - Sunburst spiegel van Action producten4. Plaats nu een vork handvat precies tussen de eerder geplaatste handvaten in. Doe dit nogmaals zodat je alle 16 vork handvaten hebt vast gelijmd. Hiertussen in kan je nu de mes handvaten plaatsen. Zorg ervoor dat deze iets lager zitten dan de vork handvaten zodat je een mooi sunburst spiegel effect krijgt.

DIY - Sunburst spiegel van Action producten5. Voor de tweede sunburst spiegel gebruik je de lepels. Begin met de handvaten en lijm het eerste weer op 12 uur, de tweede op 3 uur, de derde op 6 uur en de laatste op 9 uur. Plaats nu tussen de handvaten die je al hebt vastgezet twee handvaten. Eigenlijk komt het er op neer dat op elk uur van de dag nu een handvat zit. Vervolgens plak je tussen de handvaten het bovenste stuk van de lepels. Zorg er hierbij voor dat de bolle kant straks naar boven moet wijzen.

DIY - Sunburst spiegel van Action producten6. Om de sunburst spiegel op te hangen knoop je een touwtje tussen twee van de zuignappen. Hierdoor kan je hem gewoon aan een haakje kwijt.

DIY - Sunburst spiegel van Action productenDIY - Sunburst spiegel van Action productenJe sunburst spiegel is nu klaar om opgehangen te worden. De spiegeltjes die ik voor dit project gebruik zijn vergrotende spiegels, maar omdat ik ze toch meer als decoratie gebruik dan als gebruiksvoorwerp vind ik dat niet erg. Ik ben er echt super blij mee en ben heel benieuwd wat jullie van dit project vinden!

Wat je misschien ook leuk vind

Geen reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: