Eten, Featured

Dessert pizza met brie, jam en appel

6 december 2016

Recept - Zoete dessert pizza met brie, jam en appelIk ben gek op pizza. En dan vooral zelf gemaakte pizza. Want was is er nou lekkerder dan een goed belegde pizza met je favoriete ingrediënten? Vandaag heb ik een speciale pizza voor je. Een heerlijke zoete dessert pizza. En lekker dat hij is!

Ingrediënten (voor 4 personen, 2 pizza’s)

voor het deeg:

  • 250 gram bloem
  • 150 ml lauw-warm water
  • theelepel gist
  • snufje zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker

voor de topping:

  • halve pot vier-vruchten jam
  • 200 gram brie
  • 1 kleine zoete appel
  • handje pecan noten
  • 3 eetlepels honing
  • takje rozemarijn

Recept - Zoete dessert pizza met brie, jam en appelRecept - Zoete dessert pizza met brie, jam en appelHoe je deze zoete dessert pizza maakt

Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe hier het water, de gist en de suiker in en laat het tien minuten staan totdat het gaat borrelen. Voeg vervolgens de zout en de olijf olie toe en kneed het mengsel op een met bloem bestuift werkblad tot een samenhangend en elastisch deeg. Doe dit terug in de kom en dek het af met huishoudfolie. Laat het deeg een uur rijzen tot het in omvang verdubbeld is.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Verdeel het deeg in twee stukken en rol het met een deegroller uit tot twee ronde pizza’s. Normaal maak ik mijn pizza’s lekker dun, maar voor deze dessert pizza heb ik het deeg wat dikker gelaten. Verdeel nu de jam over de pizza’s. Snij de brie in plakken en verdeel ook deze over de pizza’s. Als laatste snij je de appel in dunne plakjes en doe je ook deze op de pizza. Schuif nu de pizza’s in de oven voor 12 tot 15 minuten.

Ondertussen rooster je de pecan noten in een pan met één eetlepel honing en snij je de rozemarijn fijn.

Als de pizza klaar is maak je hem af met de pecan noten, rozemarijn en een beetje honing.

Eet smakelijk!

Wat je misschien ook leuk vind

Geen reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: