Eten, Featured

Geitenyoghurt bark met bosvruchten en amandelen

29 januari 2017

Recept - Geitenyoghurt bark met bosvruchten en amandelenRecept - Geitenyoghurt bark met bosvruchten en amandelenIk ben gek op geitenyoghurt en ik eet het dan ook eigenlijk elke dag als ontbijt. Tegen producten met koemelk kan ik niet zo goed en geitenyoghurt is voor mij een goed alternatief voor gewone yoghurt. Eigenlijk vind ik het nog lekkerder zelfs. Helaas kan je niet alles zo makkelijk vervangen. Yoghurtijs is bijvoorbeeld eigenlijk altijd met koemelk gemaakt. Daarom leek het mij leuk om zelf een keer yoghurtijs te gaan maken, maar dan met geitenyoghurt. Het is een heerlijke geitenyoghurt bark met bosvruchten en amandelen geworden. Super makkelijk om te maken en je hebt er geen ijsmachine voor nodig!

Lees verder voor het recept voor geitenyoghurt bark met bosvruchten en amandelen.

Ingrediënten

  • 500 ml geiten yoghurt
  • 3 flinke eetlepels bosvruchten jam
  • handje aardbeien (in stukjes)
  • handje bosbessen
  • handje geroosterde, ongezouten amandelen (in stukjes)

Recept - Geitenyoghurt bark met bosvruchten en amandelenZo maak je geitenyoghurt bark

Pak een grote ovenschaal en leg hier een stuk bakpapier in. Schenk hier de geitenyoghurt in en spreid het uit over de ovenschaal.

Doe nu de bosvruchten jam in een pannetje en warm het op totdat het vloeibaar is. Roer nu tweederde van de jam door de yoghurt heen.

Verspreid nu de aardbeien, de bosbessen en de amandelen over de yoghurt. Maak je yoghurt bark af door de resterende jam eroverheen te sprenkelen.

Plaats nu de ovenschaal in de vriezer voor minstens vier uur. Je kunt de schaal het beste een kwartier voordat je gaat eten uit de vriezer halen zodat het iets minder hard wordt en je het makkelijk met een lepel in stukken kan breken.

Eet smakelijk!

Wat je misschien ook leuk vind

Geen reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: