Eten, Featured

Rode biet en geitenkaas quiche

29 november 2016

Food - Rode biet en geitenkaas quicheIk ben gek op quiche. Het is super makkelijk om te maken en als er wat over is kan het gewoon koud mee voor de lunch. Maar je kan hem natuurlijk ook gewoon als hapje op tafel zetten! De quiche die ik vandaag ga maken is echt heel lekker met rode biet en geitenkaas. De rode biet ziet er ook super mooi uit omdat hij een beetje uitloopt door het ei en room mengsel.Food - Rode biet en geitenkaas quicheIk heb de taart in een quichevorm van 24 cm gebakken. Deze quichevormen van keramiek zie ik heel vaak bij de kringloop liggen voor een paar euro. Dus als je er nog eentje zoekt dan kan je altijd daar even kijken.

Ingrediënten voor een 24 cm rode biet en geitenkaas quiche

  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 250 gram rode bieten (uit zo’n vacuum zakje)
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 250 ml room
  • handje pecan noten (in stukjes)
  • 2 theelepels verse tijm
  • 1 eetlepel honing
  • zout en peper
  • roomboter
  • bloem

Food - Rode biet en geitenkaas quiche

Hoe maak je een rode biet en geitenkaas quiche

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en vet ondertussen je vorm in met roomboter. Doe een beetje bloem in de vorm en schud de vorm heen en weer totdat je overal een klein laagje bloem hebt zitten. Plak de bladerdeeg plakjes met de randen aan elkaar zodat je een groot vierkant krijgt en bekleed hiermee de vorm. Snij de overhangende stukjes bladerdeeg af en gebruik deze stukjes op de plekken waar nog geen deeg zit. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Maak nu een mengsel van de eieren, de room, tijm, honing en een beetje zout en peper. Meng dit goed door elkaar en giet het in de quichevorm.

Verkruimel de geitenkaas over de quichevorm. Snij de bietjes in kleine blokjes en verdeel ook deze over de quiche.

Zet nu de quiche in de oven. Bak voor 10 minuten en verdeel dan de pecan noten over de quiche. Hierdoor zullen ze niet in de quiche zakken. Bak daarna nog voor 25 – 35 minuten totdat de quiche gaar is.

Eet smakelijk!

Wat je misschien ook leuk vind

Geen reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: