DIY, Fashion, Featured

5 manieren om een hoed op te leuken

30 januari 2017

5 manieren om een hoed op te leukenIk hou van hoeden. Ze zijn voor mij het perfecte accessoire om een outfit helemaal mee af te maken. Ik heb er daarom ook een hele collectie. Natuurlijk kan ik gewoon een andere hoed opzetten als ik wil afwisselen, maar er zijn nog meer mogelijkheden om variatie aan te brengen. Vandaag wil ik 5 manieren met jullie delen waarop je een hoed ‘op kan leuken’. Alle hoed decoratiesย die ik vandaag laat zien zijn er ook weer gemakkelijk af te halen, zodat je kan blijven variรซren zonder je hoed te beschadigen.

1. Een ketting op je hoed

Kettingen kunnen heel goed dienst doen als decoratie op je hoed. Het kan zijn dat je onderdelen moet verwijderen om de ketting mooi op de hoed te laten passen (mijn ketting had bijvoorbeeld nog muntjes), maar met de juiste ketting ziet het er echt super mooi uit!

5 manieren om een hoed op te leuken2. Een riem als hoed band

In de kringloop liggen vaak prachtige vintage riemen, maar helaas zijn die niet altijd in goede staat. Als band om je hoed zijn deze riemen vaak nog wel heel geschikt. De beschadigingen zitten namelijk vaak aan het uiteinde van de riem, daar waar de gaatjes zitten. Als je dit stuk eraf knipt en er vervolgens een nieuw gaatje in maakt kan je de riem heel goed gebruiken als decoratie op je hoed!

5 manieren om een hoed op te leuken3. Sjaaltjes als hoed decoratie

Een sjaaltje kan ook heel goed gebruikt worden als band rondom je hoed. Tip: kijk ook eens in de kringloop voor mooie exemplaren, het ligt er echt vol mee!

5 manieren om een hoed op te leuken4. Een hoed met bloemen

Als je van bloemen houdt is deze voor jou. Je kunt deze look echt super simpel verkrijgen door een haarband met bloemen rondom je hoed vast te maken. Als de haarband iets te klein is zou je het elastiek kunnen vervangen door een iets langer stuk elastiek. Anders zou je hoed in elkaar gedrukt kunnen worden, en dat lijkt niet zo mooi.

5 manieren om een hoed op te leuken5. Haarband als hoed band

Je kan ze op heel veel plekken krijgen momenteel: haarbanden met kant of steentjes.ย Deze haarbanden staan ook prachtig op hoeden! Je zal in sommige gevallen wel weer even het elastiek moeten vervangen, maar dan heb je ook wat!

Ik ben nu wel echt heel benieuwd om jij wel eens een hoed hebt opgeleukt en waarmee je dat dan gedaan hebt. Laat je het weten in de comments?

Wat je misschien ook leuk vind

Geen reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: